Vendégházaink

Stílusos pihenés Lengyeltótiban

Elhelyezkedés

Három vendégházunk várja a kikapcsolódásra várókat közel Lengyeltóti városában. Minden vendégházunk egy-egy különleges tematika szerint lett kialakítva és eltérő vendégigényeket szolgálnak ki. Az épóletek mégis egy egységet alkotnak és olyan közel vannak egymáshoz gyalogosan is nagyon gyorsan átjárhatók.

Map

Servus 4

Lengyeltóti és Pogányvölgye az Árpád-kor óta lakott környék volt. A település a középkorban mindvégig a neves Tóti Lengyel család ősi fészke és birtoka volt, innen kapta később a település is mai Lengyeltóti nevét. Később, részben vétel, részben örökség útján, az Inkey családra szállt és az Inkey családé maradt egészen 1860-ig, ekkor csere útján a Zichy családé lett, az 1900-as évek elején is gróf Zichy Bélának volt itt a legnagyobb birtoka és két kastélya.

Terasz

A Zichy család jó gazdája volt a vidéknek, sok fejlesztés valósult meg az ő idejükben. 1895-ben a gróf egy nagyobb összeget adományozott a közjónak további fejlesztésekre. A település központjában álló járásbíróság mellett ebből az összegből épült fel a járásbíró rezidenciája a milleneum évében. A házat a későbbiekben a mindenkori járásbíró és magas beosztású közszolgák lakták és élénk társadalmi élet helyszínéül szolgált. Ehhez hozzájárult, hogy a kaszinó épülete egy karnyújtásnyira az utca túloldalán helyezkedett el és minden valamire való környékbeli legalább egyer megfordult ott.

Servus 6

Az épület kialakításánál elsősorban a nagyobb csoportok és a fiatalabb utazók igényeit vettük figyelembe. A belső tér nagyon praktikus elrendezése az indusztriális jellegű berendezésekkel várja vendégeinket. A szobákhoz saját fürdőszoba tartozik, ami a folyosókról érhető el de csak az adott szoba kulcsával nyithatók. Az épületben egy társagolgó és az udvar biztosítja nagyobb csoportoknak hogy együtt tölthessék az időt.

Terasz

Servus 34

Az épületet elsősorban a párban érkező vendégeink igényeire szabtuk. Az épületben fraciaágyas illetve dupla ágyas szobák találhatók, mindegyik saját fürdőszobával. A szobák egy-egy különleges téma szerint vannak berendezve, amiből mindenki megtalálja a neki tetszőt. A szobákba babaágyat tudunk biztosítain. A kisgyerekkel érkező vendégeink további kényelmét szolgálja a játszószoba illetve az udvaron elhelyezett játszótér.

Terasz

Az épület udvarán két faház van elhelyezve ami csak szezonálisan bérelhető. A faházak közös mosdót használhatnak, ami a főépületben található.